Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı
ŞAHSİYET ATÖLYELERİ PROGRAMI Şahsiyet Akademisi Atölyeleri, İstanbul’da herhangi bir ortaöğrenim kurumunda okuyan erkek öğrencilere yöneliktir. Şahsiyet Akademisi’nin dört yıllık hafta sonu programından bağımsız olarak organize edilerek; hafta içi okuma programları ve atölyeler şeklinde planlandı.Bu programda uzman eğitimciler eşliğinde İslami ilimler, şahsiyet, tarih ve siyaset alanlarında okuma ekiplerine ek olarak öğrencilerin becerilerini geliştirecekleri dil eğitim ve kişisel gelişim atölyeleri oluşturuldu.Program süresince öğrenciler kişisel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak, sosyal anlamda nitelikli ve üreten ekiplerle birlikte yol alacaklar. Program neticesinde öğrenciler; okuma alışkanlıklarını pekiştirecek, fikri teatilerin olduğu ortamlarında bulunacak, muhakeme ve analiz becerilerini geliştirecek, konuşma ve yorumlama kabiliyetlerini inkişaf ettirecek ve atölyelerde üretim yeteneklerini sergilerler. Programa katılımla öğrenciler okumalarla şahsiyet ve kimlik inşasında bulunacak ve atölyelerle yeteneklerini keşfetmiş olacaklar.Ayrıca bağımsız olarak; program da cuma günleri haftalık seminer dizisi düzenlenecektir. Bu bağlamda her hafta farklı bir yöntem takip edilecek; Bir Kavram Bir Şahsiyet, Bir Konu Bir Şahsiyet, Bir Şahsiyet Bir Şahsiyet ve Kalem’den Kelam’a Buluşmalar olacak şekilde alanında uzman isimler davet edilecektir.

Başvuru İçin TIKLAYINIZ

PROGRAMDA HANGİ DERSLER VERİLMEKTEDİR

  • Okumalar: Akaid Okumaları, Siyer-i Nebî Okumaları, Diriliş Okumaları, Türkiye’nin Siyasal Okumaları, Film Okumaları, İslam Şehir Morfolojisi Okumaları (okumalardan en az birinin seçilmesi zorunludur.)

  • Atölyeler: Web Yazılım Geliştirme, Diksiyon Ve Hitabet, Senaryo ve Kısa Film, Fotoğrafçılık, Robotik Ve Kodlama, Fransızca ve Farsça Atölyeleri
  • Programda her ayın ilk cuması Bir Kavram Bir Şahsiyet, ikinci cuması Bir Konu Bir Şahsiyet, üçüncü cuması Bir Şahsiyet Bir Şahsiyet, her ayın son cuması ise Kalem’den Kelama Buluşmalar şeklinde seminerler düzenlenecektir. Her ay özel bir gündem ile alanında uzman kişiler davet edilecek olup, öğrencilere ilim, bilinç, ufuk, ideal kazandırma ve güncel meselelere dair vukufiyet sağlama niyetiyle seminerler düzenlenecektir.

PROGRAM EĞİTİMLERİ NEREDE YAPILACAKTIR?

·         Şahsiyet Akademisi Üsküdar Yerleşkesinde gerçekleşecektir.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Aziz Mahmut Efendi Sk. Cami İçi Şeyh Dairesi, No:1 Üsküdar/ İSTANBUL

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİR?

  •  Program erkek öğrencilere yöneliktir.
  •  Program için yazılı veya sözlü bir sınav yapılmayacaktır.
  • Programa katılabilmek için İstanbul’da ikamet ediyor ve herhangi bir ortaöğrenim (lise) kurumunda kayıtlı olmak gerekmektedir.

PROGRAM KONTENJANI VAR MIDIR?

  • Her okuma ve atölyeye en az 8 kişi başvurması halinde açılacaktır.
  • Her atölye için 20 ve okumalar için 30 kişilik kontenjan olup bu sayıya ulaşıldığında kayıt olanlar yedek listesine yazılacaktır.

PROGRAMA HAFTA İÇİ HER GÜN KATILMAK ZORUNLU MU?

  • Bütün derslere katılma zorunluluğu yoktur. Saatler çakışmadığı müddetçe öğrenci istediği gün ve saatte okuma veya atölye seçimi yapabilir.

PROGRAM ÜCRETLİ Mİ?

  • Okumalar ve atölyelerin eğitimi ücretsizdir.
  • İhtiyaç halinde okuma materyalleri (makale ve kitap) ve atölye kapsamında özel malzemelerin (fotoğraf makinesi, ney, arduino seti vs.) temini öğrenciye aittir.

PROGRAMDA YAZ VE ARA DÖNEMLER NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

  • Programımızda ara dönem veya yazın dersler olmamaktadır ve herhangi bir program planlanmamaktadır.
  • Fakat programı başarıyla takip eden öğrencilere Şahsiyet Akademisi’nin düzenlediği nitelikli ara dönemde beş günlük şehir dışı kaynaşma ve okuma kampı, yaz döneminde ise bir aylık dil eğitim kampına katılma imkânı sunulmaktadır.
  • Kamplara katılım zorunlu değildir.

PROGRAM DÂHİLİNDE BAŞKA NE GİBİ İMKÂNLAR BULUNUYOR?

  • Program boyunca dersleri önemseyen takibini ve devamlılığını sağlayan öğrenciler seçilerek Şahsiyet Akademisi’nin hafta sonu yaptığı dört yıllık eğitim programına istediği takdirde dahil edilecektir.
  • Bunun yanı sıra %80 devamlılık sağlayan öğrencilere katılım sertifikası verilecektir.
  • Öğrencilere talep ettikleri sürece kişisel gelişimlerine ve okul derslerine yönelik rehberlik, danışmanlık imkânı sağlanacaktır.
  • İsteğe bağlı bir günlük motivasyon ve kaynaşma kampları yapılacaktır.
  • Dersler dışında her hafta Cuma günleri Bir Kavram Bir Şahsiyet, Bir Konu Bir Şahsiyet, Bir Şahsiyet Bir Şahsiyet ve Kalem’den Kelam’a Buluşmalar şekline seminer dizileri yapılacaktır.

PROGRAM TAKVİMİ

Son Başvuru Tarihi:  28.02.2019Derslerin başlangıcı: 18.02.2019

PROGRAMDAKİ DERSLERİN GÜN VE SAATLERİ

 PazartesiDers eğitmeniDers saati  
1Türkiye’nin Siyasal okumalarıFatih Özmen19:30-20:30  
2Diksiyon ve Hitabet AtölyesiRasih Turan18:00-19:30  
3Farsça Dil AtölyesiMehmet Asağ18:00-19:30  
 4 Ney AtölyesiSalı M.Taha Aras 17:00-18:30  
1Akaid OkumalarıMustafa Köseoğlu18:00-19:30  
2Siyer-i Nebî OkumalarıMutlu Binici18:00-19.30  
3   Senaryo ve Kısa Film AtölyesiÖmer Berat ÜstünBaha Yalnız19:30-20:30   
  Çarşamba    
1Diriliş OkumalarıAbdullah Âdem Güneş18:00-19:30  
2İstanbul’u Anlama ve Fotoğrafçılık AtölyesiZafer Söğüt18:00-19:30  
3Robotik ve Kodlama AtölyesiBilal Bayraktar-Recep Tayyip Kılıç 19:30-20:30  
4        Web Yazılım AtölyesiNasreddin Güneş19:30-20:30 
 Perşembe    
1İslam Şehir Morfolojisi OkumalarıMuhammed oran18:00-19:30  
2Film OkumalarıAhmet Yalçınkaya19:30-21:30  
3Fransızca Dil AtölyesiAli Afşeören18:00-19:30  
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı
Paylaş
× Bize Yazın!