MAHİRİZ ATÖLYELERİ PROGRAMI

Mahiriz Atölyeleri, İstanbul’da herhangi bir ortaöğrenim kurumunda okuyan erkek öğrencilere yöneliktir. Şahsiyet Akademisi’nin dört yıllık hafta sonu programından bağımsız olarak organize edilerek; hafta içi okuma programları ve atölyeler şeklinde planlandı.

Bu programda uzman eğitimciler eşliğinde İslami ilimler, şahsiyet, tarih ve siyaset alanlarında okumalara ek olarak öğrencilerin becerilerini geliştirecekleri dil eğitim, kişisel gelişim, bilişim, sanat ve zanaat atölyeleri oluşturuldu.

Program süresince öğrenciler kişisel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak, sosyal anlamda nitelikli ve üreten ekiplerle birlikte yol alacaklar. Program neticesinde öğrenciler; okuma alışkanlıklarını pekiştirecek, fikri teatilerin olduğu ortamlarında bulunacak, muhakeme ve analiz becerilerini geliştirecek, konuşma ve yorumlama kabiliyetlerini inkişaf ettirecek ve atölyelerde üretim yeteneklerini sergilerler. Programa katılımla öğrenciler okumalarla şahsiyet ve kimlik inşasında bulunacak ve atölyelerle yeteneklerini keşfetmiş olacaklar.

Programamıza başvuru için tıklayınız.

Son Başvuru tarihi:  22.10.2022
Derslerin başlangıcı: 24.10.2022

Sıkça Sorulan Sorular

PROGRAMDA HANGİ DERSLER VERİLMEKTEDİR?

Okumalar: Akâid Okumaları, Siyer-i Nebî Okumaları, Güncel Fıkhi Meseleler Okumaları, Diriliş Okumaları, Kur’an-ı Kerim, İmamet ve Hitabet Okumaları, Hakk’a Adanmış Gençlik Okumaları, İz Bırakan Şahsiyetler Okumaları, Tefsir Okumaları, İstanbul Okumaları, Uluslararası Siyaset Okumaları, Şehir Morfolojisi Okumaları, Osmanlıca Okumaları, Abide Şahsiyet ve Müesseseleri ile Osmanlı Okumaları.

Dil Atölyeleri: İngilizce, İngilizce (Pratik), Arapça, Farsça (Pratik), Fransızca (Pratik), Almanca (Pratik), İspanyolca (Pratik), Rusça (Pratik), Çince (Pratik), Urduca (Pratik), Japonca (Pratik), Korece (Pratik).

Sanat ve Zanaat Atölyeleri: Kısa Film ve Senaryo Atölyesi, 3D Tasarım Uygulamaları Atölyesi, İstanbul’u Anlama ve Fotoğrafçılık Atölyesi, Naht Atölyesi, Ney Atölyesi, Hüsn-i Hat Atölyesi, Kara Kalem Atölyesi, Kanun Atölyesi, Mücellithane Atölyesi, Karton Oymacılığı Atölyesi,

Bilişim ve Kişisel Gelişim Atölyeleri: Grafik ve Tasarım Atölyesi, İçerik Editörlüğü Atölyesi, Web Yazılım Atölyesi, Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi, Micro Pyton ile İOT Uygulamaları Atölyesi, Yazma Becerileri ve Yazarlık Atölyesi, Münazara Teknikleri Atölyesi, Beden Dili Pratikleri Atölyesi, Diksiyon ve Hitabet Atölyesi, Hızlı Okuma Atölyesi, Zeka Oyunları.

Akademik Dersler ve Spor Atölyeleri: Matematik Dersleri, Matematik Soru Çözüm Etütleri, Geleneksel ve Modern Okçuluk Atölyesi, Savunma Sanatları Atölyesi.

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİR?

Program erkek öğrencilere yöneliktir.

Program için yazılı veya sözlü bir sınav yapılmayacaktır.

Programa katılabilmek için İstanbul’da ikamet ediyor ve herhangi bir lise kurumunda kayıtlı olmak gerekmektedir.

PROGRAM KONTENJANI VAR MIDIR?

Her okuma ve atölye için kullanılacak alan ve ekipman nazarında bir kontenjan bulunmaktadır.

Siteme kayıt yaptırıldığı taktirde kontenjan sonrası yapılan kayıtlar yedek listesinde değerlendirilecektir.

PROGRAMA HAFTA İÇİ HER GÜN KATILMAK ZORUNLU MU?

Bütün derslere katılma zorunluluğu yoktur. Saatler çakışmadığı müddetçe öğrenci istediği gün ve saatte okuma veya atölye seçimi yapabilir.

PROGRAM ÜCRETLİ Mİ?

Okumalar ücretsizdir. Atölyelerin ücretleri değişkenlik göstermektedir.Ücretlerimiz *AGM olarak talep edilmektedir.

PROGRAMDA YAZ VE ARA DÖNEMLER NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Fakat programı başarıyla takip eden öğrencilere Şahsiyet Akademisi’nin düzenlediği nitelikli ara dönemde beş günlük şehir dışı kaynaşma ve okuma kampı, yaz döneminde ise bir aylık dil eğitim kampına katılma imkânı sunulmaktadır.

Kamplara katılım gönüllülük esasına dayanmaktadır.

PROGRAM DÂHİLİNDE BAŞKA NE GİBİ İMKÂNLAR BULUNUYOR?

Program boyunca dersleri önemseyen takibini ve devamlılığını sağlayan öğrenciler seçilerek Şahsiyet Akademisi’nin hafta sonu yaptığı dört yıllık eğitim programına istediği takdirde dahil edilecektir.

Bunun yanı sıra %80 devamlılık sağlayan öğrencilere İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi aracılığıyla katılım sertifikası verilecektir.

Öğrencilere talep ettikleri sürece kişisel gelişimlerine ve okul derslerine yönelik rehberlik, danışmanlık imkânı sağlanacaktır.

İsteğe bağlı bir günlük motivasyon ve kaynaşma kampları yapılacaktır.

PROGRAM EĞİTİMLERİ NEREDE YAPILACAKTIR?

Şahsiyet Akademisi Acıbadem Yerleşkesinde gerçekleşecektir.

Adres: Acıbadem, Acıbadem Cd. No:148, 34660 Üsküdar/İstanbul (Türk Telekom Binası Yanı File Market Üstü

PROGRAMDAKİ DERSLERİN GÜN VE SAATLERİ


Paylaş
× Bize Yazın!