Dersin Adı: Türkiye’nin Siyasal Okumaları

Dersin Amacı; Türkiye’nin son 60 yılına ışık tutacak; bölgesel, kültürel, tarihi, siyasi, hukuki, jeopolitik ve stratejik konularda incelemeler, değerlendirmeler ve stratejik analizler yapabilmek.

Dersin İçeriği; Yeni Türkiye’nin kuruluştan günümüze kadar olan siyasi, tarihi, kültürel, hukuki, jeopolitik ve stratejik gelişimi; Tek Parti iktidarı ve çok partiyle gelen renkli siyaset, 1960, 1971, 1980 darbeleri, Özallı Yıllar, 28 Şubat ile değişen dengeler ve yeni siyasal faktörler; Bayar, Menderes, Özal, Çiller, Erbakan, Demirel, Ecevit ve Erdoğan, ekonomik krizlerle boğuşan Türkiye ve 2023 Yeni Türkiye söylemi, günümüzde Türkiye’nin dünya devletleri arasındaki konumu…

Dersin Çıktısı; Bu dersin sonunda öğrenci:

  • Yeni dünya düzeninde hassas bir yeri olan Yeni Türkiye’nin stratejik konumunu kavrar.
  • Demokrasiye geçiş sürecinden günümüze kadar yaşanan olaylar ve gelişmeler hakkında çıkarımlarda bulunur.
  • Türkiye’nin tarihine damga vurmuş, Türkiye’ye yön vermiş isimleri tanır.
  • Darbelerle kirlenen Türkiye tarihinin genel yapısını analiz eder.
  • “Daha dün” diyebileceğimiz tarihin sayfalarında gezerken, gelecek hakkında çıkarımlarda bulunarak, başta Türkiye coğrafyası olmak üzere İslam Coğrafyasına yön verecek şahsiyet olma yolunda çaba sarf eder. 

Eğitimci; M. Fatih Özmenİstanbul Üsküdar doğumlu olan M. Fatih Özmen ilkokulu Yavuztürk ilköğretim Okulu’nda, liseyi Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde okudu. Çeşitli yurt dışı ülkelerini gezerek İslam kültürleri hakkında bilgi sahibi oldu ve bir çok konferans verdi. Afrika üzerinde araştırmalarda bulundu. Bazı özel kurum ve kuruluşlarda rehberlik ve idarecilik yapan Özmen yaptığı yoğun okumalarda yakın siyasal tarihe ağırlık vermiş ve bu alanda kendini geliştirmiştir. Halen Hüdayi Vakfı camiasında hizmet vermekte. Akademik hayatına İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etmektedir.
1 Şubat 2017 tarihinde Araf Dergisi’ni kuran Özmen edebi çalışmalarını burada yayınlamaktadır. Orta seviye Almanca bilmektedir. 
Başvuru İçin TIKLAYINIZ

PROGRAMDA HANGİ DERSLER VERİLMEKTEDİR?

Okumalar: Akaid Okumaları, Siyer-i Nebî Okumaları, Diriliş Okumaları, Türkiye’nin Siyasal Okumaları, Film Okumaları, İslam Şehir Morfolojisi Okumaları (okumalardan en az birinin seçilmesi zorunludur.)

Atölyeler: Web Yazılım Geliştirme, Diksiyon Ve Hitabet, Senaryo ve Kısa Film, Fotoğrafçılık, Robotik Ve Kodlama, Fransızca ve Farsça Atölyeleri

Seminerler: Programda her ayın ilk cuması Bir Kavram Bir Şahsiyet, ikinci cuması Bir Konu Bir Şahsiyet, üçüncü cuması Bir Şahsiyet Bir Şahsiyet, her ayın son cuması ise Kalem’den Kelama Buluşmalar şeklinde seminerler düzenlenecektir. Her ay özel bir gündem ile alanında uzman kişiler davet edilecek olup, öğrencilere ilim, bilinç, ufuk, ideal kazandırma ve güncel meselelere dair vukufiyet sağlama niyetiyle seminerler düzenlenecektir.

Türkiye’nin Siyasal Okumaları detayları için tıklayınız.İslam Şehir Morfolojisi Okumaları detayları için tıklayınız.Akaid Okumaları detayları için tıklayınız. Siyer-i Nebî Okumaları detayları için tıklayınız.Diriliş Okumaları detayları için tıklayınız.Film Okumaları detayları için tıklayınız.Diksiyon ve Hitabet Atölyesi detayları için tıklayınız.Web Yazılım Geliştirme atölyesi detayları için tıklayınız.Robotik Ve Kodlama atölyesi detayları için tıklayınız.İstanbul’u Anlama ve Fotoğrafçılık atölyesi detayları için tıklayınız.Senaryo ve Kısa Film Atölyesinin detayları için tıklayınız.Fransızca Dil Atölyesinin detayları için tıklayınız.Farsça Dil atölyesinin detayları için tıklayınız.
PROGRAM EĞİTİMLERİ NEREDE YAPILACAKTIR?

Şahsiyet Akademisi Üsküdar Yerleşkesinde gerçekleşecektir.

Adres: Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Aziz Mahmut Efendi Sk. Cami İçi Şeyh Dairesi, No:1 Üsküdar/ İSTANBUL

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİR?

Program erkek öğrencilere yöneliktir.Program için yazılı veya sözlü bir sınav yapılmayacaktır.Programa katılabilmek için İstanbul’da ikamet ediyor ve herhangi bir ortaöğrenim (lise) kurumunda kayıtlı olmak gerekmektedir.
 PROGRAM KONTENJANI VAR MIDIR?

Her okuma ve atölyeye en az 8 kişi başvurması halinde açılacaktır.Her atölye için 20 ve okumalar için 30 kişilik kontenjan olup bu sayıya ulaşıldığında kayıt olanlar yedek listesine yazılacaktır.PROGRAMA HAFTA İÇİ HER GÜN KATILMAK ZORUNLU MU?

Bütün derslere katılma zorunluluğu yoktur. Saatler çakışmadığı müddetçe öğrenci istediği gün ve saatte okuma veya atölye seçimi yapabilir.
PROGRAM ÜCRETLİ Mİ?

Okumalar ve atölyelerin eğitimi ücretsizdir.İhtiyaç halinde okuma materyalleri (makale ve kitap) ve atölye kapsamında özel malzemelerin (fotoğraf makinesi, ney, arduino seti vs.) temini öğrenciye aittir.
PROGRAMDA YAZ VE ARA DÖNEMLER NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Programımızda ara dönem veya yazın dersler olmamaktadır ve herhangi bir program planlanmamaktadır.Fakat programı başarıyla takip eden öğrencilere Şahsiyet Akademisi’nin düzenlediği nitelikli ara dönemde beş günlük şehir dışı kaynaşma ve okuma kampı, yaz döneminde ise bir aylık dil eğitim kampına katılma imkânı sunulmaktadır.Kamplara katılım zorunlu değildir.
PROGRAM DÂHİLİNDE BAŞKA NE GİBİ İMKÂNLAR BULUNUYOR?

Program boyunca dersleri önemseyen takibini ve devamlılığını sağlayan öğrenciler seçilerek Şahsiyet Akademisi’nin hafta sonu yaptığı dört yıllık eğitim programına istediği takdirde dahil edilecektir.Bunun yanı sıra %80 devamlılık sağlayan öğrencilere katılım sertifikası verilecektir.Öğrencilere talep ettikleri sürece kişisel gelişimlerine ve okul derslerine yönelik rehberlik, danışmanlık imkânı sağlanacaktır.İsteğe bağlı bir günlük motivasyon ve kaynaşma kampları yapılacaktır.Dersler dışında her hafta Cuma günleri Bir Kavram Bir Şahsiyet, Bir Konu Bir Şahsiyet, Bir Şahsiyet Bir Şahsiyet ve Kalem’den Kelam’a Buluşmalar şekline seminer dizileri yapılacaktır.
PROGRAM TAKVİMİ

Son Başvuru tarihi:  18.02.2019Derslerin başlangıcı: 18.02.2019Program bitişi:    01.06.2019


PROGRAMDAKİ DERSLERİN GÜN VE SAATLERİ

 PazartesiDers eğitmeniDers saati  
1Türkiye’nin Siyasal okumalarıFatih Özmen19:30-20:30  
2Diksiyon ve Hitabet AtölyesiRasih Turan18:00-19:30  
3Farsça Dil AtölyesiMehmet Asağ18:00-19:30  
  Salı    
1Akaid OkumalarıMustafa Köseoğlu18:00-19:30  
2Siyer-i Nebî OkumalarıMutlu Binici18:00-19.30  
3   Senaryo ve Kısa Film AtölyesiÖmer Berat ÜstünBaha Yalnız19:30-20:30   
  Çarşamba    
1Diriliş OkumalarıAbdullah Âdem Güneş18:00-19:30  
2İstanbul’u Anlama ve Fotoğrafçılık AtölyesiZafer Söğüt18:00-19:30  
3Robotik ve Kodlama AtölyesiBilal Bayraktar-Recep Tayyip Kılıç 19:30-20:30  
4        Web Yazılım AtölyesiNasreddin Güneş19:30-20:30 
 Perşembe    
1İslam Şehir Morfolojisi OkumalarıMuhammed oran18:00-19:30  
2Film OkumalarıAhmet Yalçınkaya19:30-21:30  
3Fransızca Dil AtölyesiAli Afşeören18:00-19:30  
Görüntünün olası içeriği: ‎2 kişi, ‎‎‎نصر الدين كونش‎ dahil‎, yazı‎‎
Paylaş
× Bize Yazın!